«

»

Ιαν 31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΔΥΣΙ

Τελετή Βράβευσης 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, την κύπρο και την Ομογένεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 경음악 mp3 다운로드.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από τελετές βράβευσης προηγούμενων ετών, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Σοφία Παπαδημητρίου και τη διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ x-force 다운로드. Ευαγγελία Κανταρτζή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς:
-Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη House Flipper. Η κυρία Μακρή απένειμε το βραβείο στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και 1ο ΕΠΑΛ Άργους.
-Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος βράβευσε το Ευρωπαϊκό Σχολείο ΙΙΙ Βρυξελλών 인비전 다운로드.
-Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βράβευσε το 6ο Λύκειο Αθηνών 윈도우 8 지뢰 찾기 다운로드.
-Η Bουλεύτρια – Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα internet streaming videos. Η κυρία Αναγνωστοπούλου απένειμε το βραβείο στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.
-Η Πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) Μύρια Βασιλείου, η οποία απένειμε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας της Κύπρου 악마성 드라큘라 다운로드.
Εκ μέρους των συνδιοργανωτών τα βραβεία απένειμαν η κυρία Σοφία Παπαδημητρίου, η Δρ Download Acronis True Image. Ευαγγελία Κανταρτζή και ο Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση Lenovo Wonky Recovery.
Παρ’ολες τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα Rosetta Stone Language Pack.
Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.
Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετείχαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.
Από την Πορταριά Χαλκιδικής και το όμορφο μουσείο τους, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, εκεί που κάθισε στα θρανία ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης με Διευθυντή τον Μακεδονομάχο Καπετάν Τσάρα, στο Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου Ξάνθης, στην Πάτρα και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην Ημαθία στο Δημοτικό Σχολείο Ράχης-Τριποτάμου, στο Νεστόριο, στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης, όπου τα αντικείμενα του σχολείου παίρνουν τον λόγο, στην Κόρινθο που μας ταξιδεύουν στην ιστορία το 4ο &12ο Δημοτικά Σχολεία, στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θέρμης στη Λέσβο και σε πολλές ακόμη γωνιές της Ελλάδας.
Ταξιδέψαμε ακόμα στο 1o Γυμνάσιο Καβάλας με την Ομάδα Κινηματογράφου και την Απίθανη Μνήμη, στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας όπου φοίτησαν προσωπικότητες όπως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Γυμνάσιο Αμφίκλειας, στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο του Πειραιά που υποδέχθηκε τον Στρατηγό Ντε Γκωλ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο 2ο Λύκειο Κορυδαλλού, από τα παλαιότερα σχολεία του Δήμου, στο 6ο Λύκειο Αθηνών με ιστορία που ξεκινά από το 1914, στο ΕΠΑΛ Άργους με την υπέροχη ταινία μικρού μήκους, στο 1ο Λύκειο Κιλκίς όπου ήταν γυμνασιάρχης η Ρόζα Ιμβριώτη.
Και από την Ελλάδα στην Κύπρο με το Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας, με το Δημοτικό σχολείο Δάσους Άχνας – «Φώτης Πίττας», με μια πολύ συγκινητική παρουσίαση με σχολείο των κατεχομένων, το Α΄Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς-Αγίου Γεωργίου, το Γυμνάσιο Αραδίππου, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου και το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Δασούπολη.
Αλλά και τα Νηπιαγωγεία μας αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία και μας ταξιδεύουν από την Παραλίμνη της Πέλλας, στο 2ο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου, στο 110ο Τρικάλων, στο 145ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και από εκεί ανοίγουμε πανιά για Τήνο και 3ο Νηπιαγωγείο.
Το κλείσιμο της τελετής έγινε με τον πιο συγκινητικό τρόπο από τα παιδιά του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών, χαρίζοντας μας ένα μεγάλο χαμόγελο.
Ήδη τα σχολεία ετοιμάζονται για συμμετοχή και στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό που έχει ως θέμα «Ένα σχολείο αφηγείται».

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>