«

»

Οκτ 24

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν τη λήξη ενός πολέμου και την έλευση της ειρήνης στις εθνικές επετείους αλλά η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940 γιορτάζει την είσοδό της στον πόλεμο του ’40! Στην πραγματικότητα ο εορτασμός αφορά όλο το έπος του 1940 και τις επιτυχίες της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ουσιαστικά η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο με το ΟΧΙ του τότε πρωθυπουργού-δικτάτορα της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά στις αξιώσεις των Ιταλών RealBench Download.

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία, μέσω του πρέσβη της στην Αθήνα Α. Γκράτσι, επέδωσε τελεσίγραφο στον Ι. Μεταξά με το οποίο ζητούσε ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα 헝거게임 더파이널 다운로드. Παράλληλα απαιτούσε να της παραχωρηθούν κάποια σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. κάποια αεροδρόμια ή λιμάνια, που θα βοηθούσαν τις επιχειρήσεις της στην γύρω περιοχή microsoft fix it 50202.

Ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας μας, απάντησε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ, το οποίο αντανακλούσε και τη θέληση του μεγαλύτερου μέρους του λαού.

Τα ακριβή λόγια του Μεταξά ήταν: «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο», όμως οι εφημερίδες της εποχής δεν άργησαν να γράψουν για το περίφημο «ΟΧΙ» του Πρωθυπουργού στους Ιταλούς 다라이어스 다운로드. Η κίνηση αυτή του Μεταξά σηματοδότησε την είσοδο της, ουδέτερης μέχρι τότε, χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός εξέδωσε πολεμικό διάγγελμα.

Ακολούθησαν δραματικά πολεμικά γεγονότα με κορυφαίες στιγμές την κατάληψη του οχυρού Ρούπελ στη γραμμή Μεταξά και τη θυσία του λοχία Δημήτρη Ίτσιου, την κατάληψη των ελληνικών πόλεων της Β qgis plugin 다운로드. Ηπείρου, την άριστη στρατιωτική καθοδήγηση των αξιωματούχων του ελληνικού στρατού Δαβάκη και Κατσιμήτρου, την ανεπανάληπτη κατάληψη του υψώματος 731 και την ανδρεία του Δ. Καζλά αλλά και τις θηριωδίες που ακολούθησαν μετά τη ναζιστική εισβολή όπως τα ολοκαυτώματα στους Λυγκιάδες Ιωαννίνων, στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα αλλά και την κορυφαία κρητική εποποιία το Μάιο του ΄41 oz viewer 5.1.

Η απελευθέρωση ήρθε τον Απρίλιο του 1944

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40!

«Ο μικρότερος δεκανέας του κόσμου»

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία του μικρού πολεμιστή, Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου 영화 랑데부 다운로드. Ο οποίος το 1940 έφυγε με το πατέρα του και κατατάχθηκε στον πόλεμο.Την ιστορία του «μικρού Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου» την αφηγείται ο Έλληνας Υφυπουργός Τύπου σε δήλωση του στην γαλλόφωνη εφημερίδα Messager d’ Athenes.

Μέσα σε ένα τραίνο που μετέφερε στρατιώτες, όταν έφτασε στην Κοζάνη, βρέθηκε ένας πιτσιρίκος ανάμεσα στις αποσκευές E-book download. Δήλωσε ότι ήθελε να πάει στον πόλεμο μαζί με τον πατέρα του που βρισκόταν μες στο τραίνο και ότι τίποτε στον κόσμο δεν θα τον έπειθε να γυρίσει σπίτι του. Ο πατέρας τον πήρε στο λόχο του! Σύντομα ο Αναστάσης δέχτηκε το βάπτισμα του πυρός 트와이스 사진 다운로드. Πολέμησε με τους μεγάλους και τον έβαλαν στην πρώτη γραμμή, την ημέρα που μπήκαν στην Κορυτσά. Αργότερα, ένα κρυολόγημα υποχρέωσε τον μικρό να αφήσει τον λόχο του για να αναπαυθεί σε ξενοδοχείο της πόλεως Download Assassin's Creed 3 remaster.

Μια νύχτα ξύπνησε από ένα θόρυβο,που ερχόταν από το διπλανό δωμάτιο. Δεν άργησε να καταλάβει ότι ένα ραδιόφωνο βρισκόταν σε λειτουργία. Χωρίς να πει λέξη και χωρίς να κάνει θόρυβο στοίβαξε μπροστά στην πόρτα της ύποπτης κάμαρας όσα μπορούσε περισσότερα έπιπλα. Κατόπιν έτρεξε για να ξυπνήσει τους ενοίκους. Λίγα λεπτά αργότερα ένας Ιταλο-Αλβανός κατάσκοπος βρισκόταν στα χέρια των αρμοδίων και ύστερα από λίγες ώρες ο Αναστάσιος Χαραλαμπόπουλος, γιος του Αλέξανδρου, 13 ετών, διοριζόταν δεκανέας.

Le Messager d? Athenes 11.12.1940 (απο το βιβλίο: Οι καμπάνες Πανηγυρίζουν)

Ακόμη για την ενημέρωσή σας για τα ιστορικά γεγονότα του έπους του ’40 προτείνονται οι ακόλουθοι σύνδεσμοι:

https://www.youtube.com/watch?v=toj5PRjg1xo

https://www.youtube.com/watch?v=aPm8hJ53kt8

https://www.youtube.com/watch?v=38ItDel81fU

https://www.youtube.com/watch?v=jJAdKdAIeGc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>