Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα Ελλάδας 23:02 θα ξεκινήσει η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού Φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η Άνοιξη.Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια Download the Apple Bootcamp Driver. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου x32dbg 다운로드.
Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές το χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους Good People 6 times. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.Το όνομα ισημερία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα 사랑과 진실 다운로드. Το διεθνές αντίστοιχο όνομα, equinox, προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα) Hawkma Comprehensive Annotation. Αρκετά αρχαιοελληνικά ημερολόγια, ανάμεσά τους των Λακεδαιμονίων και των Μακεδόνων, είχαν ως αφετηρία (πρωτοχρονιά) τη φθινοπωρινή ισημερία Multi-Beast download.
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο Download Cottage. Συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης 곰 녹음기 무료 다운로드.
Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στα Ηλιοστάσια φαίνεται σαν να έχει σταθερή θέση ως προς την απόκλισή του Dx ball. Εκεί οφείλεται το όνομα «ηλιοστάσιο». Ενώ το όνομα «Τροπή» οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ήλιος αλλάζει φορά κίνησης, διότι ενώ τις προηγούμενες μέρες πριν το θερινό ηλιοστάσιο, για παράδειγμα, έχει ανοδική πορεία, στις επόμενες του θερινού ηλιοστασίου έχει καθοδική ffmpeg exedownload download. Για το βόρειο ημισφαίριο, το θερινό ηλιοστάσιο είναι περί τις 21 Ιουνίου και το χειμερινό περί τις 21 Δεκεμβρίου. Τότε έχουμε την μεγαλύτερη (ή αντίστοιχα τη μικρότερη) ημέρα του έτους.
Τι προκαλεί τις εποχές μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω εκπαιδευτικό βίντεο.
Ακόμη ένα πολύ σημαντικό πείραμα που έγινε κατά την αρχαιότητα ήταν αυτό του Ερατοσθένη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο μέτρησε τη διάμετρο της γης. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί.
1 Σχόλιο
Marcie Lenci
25 Μαρτίου 2025 στο 08:38 (UTC 3) Σύνδεση με αυτό το σχόλιο
This is a great article!