«

»

Σεπ 15

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ- ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ Πορταριά 15/9/2020

Αγαπητοί γονείς…..
Ευχόμαστε να είστε όλοι μικροί και μεγάλοι καλά! Να περάσατε ένα ήσυχο ξεκούραστο καλοκαίρι και ανανεωμένοι όλοι μας, να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά!
Μια χρονιά βέβαια διαφορετική από τις άλλες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η επιδημία του Covid 19. Πράγματι οι μέρες και οι εμπειρίες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Όπως και τον Ιούνιο έτσι και τώρα, όλοι μαζί καλούμαστε ο καθένας από τη μεριά του να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε για τους μαθητές μας ένα ασφαλές περιβάλλον φοίτησης, τηρώντας απαρέγκλιτα το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συνεδρίασε και συνέταξε σχέδιο εφαρμογής του Θεσμικού πλαισίου λειτουργίας κατ’ εφαρμογή των εγκυκλίων και των Υπουργικών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας και των οδηγιών του ΕΟΔΥ Download Chrome Mobile.
Φροντίζουμε όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, πρωτίστως τη συναισθηματική υγεία των παιδιών μας αφού είναι βέβαιο ότι βιώνουν μια διαφορετική… δύσκολη καθημερινότητα και χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη!
Κρίνουμε σκόπιμο να σας γνωστοποιήσουμε κάποια σημεία του νέου, προσαρμοσμένου στις συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε, κανονισμού λειτουργίας της σχολικής μονάδας προκειμένου να σας έχουμε δίπλα μας και σε αυτή την φάση για το καλό των παιδιών μας και της κοινότητας γενικότερα.

Προσέλευση μαθητών: Η προσέλευση των μαθητών/τριών ορίζεται από τις 08:00 έως και τις 08.15 το πρωί. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους υποχρεωτικά και θα κατευθύνονται στην τάξη τους, όπου θα παρευρίσκεται ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός. Εφιστούμε την προσοχή σας στην ώρα προσέλευσης των μαθητών, διότι στις 08.15 θα κλειδώνουν οι θύρες της σχολικής αυλής και οι αργοπορημένοι/ες μαθητές/τριες θα γίνονται δεκτοί/ές μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος Korean-Disk app. Επίσης θα γίνονται δεκτοί/κτές πριν τις 08: π. μ. μόνο οι μαθητές/τριες οι γονείς των οποίων έχουν δηλώσει τη φοίτησή τους στην Ζώνη Πρόωρης Υποδοχής του Ολοήμερου . Οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν από το σχολείο τμηματικά και συντεταγμένα στις 1.15 μ. μ. φορώντας τη μάσκα τους. Ειδικά οι μαθητές/τριες της Α τάξης για λόγους αποφυγής του συνωστισμού θα αποχωρούν από το σχολείο στις 13:10 μ. μ. από τη βοηθητική είσοδο της σχολικής αυλής. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από την Τρίτη 15/09/2020 κανονικά.Οι μαθητές του Ολοήμερου θα παραλαμβάνονται από τους γονείς τους, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας στις 15:00

Καθημερινή θερμομέτρηση των μαθητών: Σκόπιμο θα ήταν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να θερμομετρείτε και τα παιδιά σας κάθε πρωί και σε περίπτωση πυρετού να μην προσέρχονται στο σχολείο Fedora 30 download. Αν παρ’ ελπίδα ο μαθητής/ τρια εμφανίσει πυρετό, πόνο κοιλιάς, ναυτία και γενικά συμπτώματα αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα απομονώνεται σε ειδικό χώρο και θα καλούνται οι γονείς να τον/την παραλάβουν από το σχολείο.

Χρήση μάσκας: Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από εσάς τους γονείς να έχουν οι μαθητές τη μάσκα τους. Κανένας μαθητής δεν θα εισέρχεται στην αυλή του σχολείου χωρίς αυτήν. Καθημερινά πρέπει να ελέγχετε ότι οι μάσκες είναι μέσα στην τσάντα του μαθητή. Συστήνεται κάθε μάσκα να τοποθετείται σε χωριστό διάφανο σακουλάκι. Αν χρησιμοποιήσετε την υφασμάτινη μάσκα του υπουργείου θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να κεντήσετε ή να ράψετε κάτι για να ξεχωρίζει. Την 1η εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί θα αφιερώσουν χρόνο προκειμένου να ασκηθούν οι μαθητές στη σωστή χρήση της insurance policy. Ιδιαίτερη φροντίδα θα επιδειχθεί για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων. Παρακαλούμε να συμβάλετε και εσείς από την μεριά σας με εξάσκηση στο σπίτι για την επίτευξη του στόχου αυτού. Επισημαίνουμε ακόμη ότι οι μαθητές είναι καλό να έχουν μαζί τους στην τσάντα τους 2-3 μάσκες τις οποίες θα πλένετε και θα σιδερώνετε καθημερινά.

Διαλείμματα: Για την αποφυγή του συνωστισμού οι μαθητές/τριες θα κάνουν το διάλειμμα τους σε συγκεκριμένους χώρους για κάθε τμήμα προκειμένου να αποφεύγεται η ανάμειξη μαθητών/τριών διαφορετικών τμημάτων. Παράλληλα εφαρμόζεται πρόγραμμα αυξημένης εφημερίας εκπαιδευτικών στα διαλείμματα.

Είσοδος γονέων: Οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο και δε θα εισέρχονται στη σχολική αυλή γα κανένα λόγο 사부 영춘권 마스터 다운로드. Η είσοδος των γονέων για διοικητικές υπηρεσίες θα γίνεται από τις 13:15 μέχρι τις 14:00, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια του σχολείου(2373021901). Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο είναι υποχρεωμένο να τηρεί ημερολόγιο εισόδου στο σχολικό χώρο.

Επικοινωνία: Σας ενημερώνουμε ότι θα λαμβάνετε μέιλ με οδηγίες τόσο από τη δ/νση του σχολείου όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα σας καλούμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου( http://dim-portar.chal.sch.gr)για ανακοινώσεις, οδηγίες, ανάρτηση υποστηρικτικού υλικού. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό να είναι πάντα ανοιχτά τα κινητά σας τηλέφωνα για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας αν παραστεί ανάγκη mms 파일 다운로드.

Εγγραφή στο Ολοήμερο: Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Ολοήμερο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μαθητές με Αίτηση – Δήλωση εγγραφής του κηδεμόνα τους, χωρίς άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά (δεν απαιτούνται δηλαδή βεβαίωση εργασίας, κάρτα ανεργίας κλπ.) Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να το δηλώσετε άμεσα προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες από τη Δ/νση του σχολείου.

Σίτιση στο διάλειμμα και στο ολοήμερο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιβάλλεται η χρήση σκευών μιας χρήσης, αν είναι εφικτό, ή αυστηρά ατομικών σκευών, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών να μην μοιράζονται μεταξύ τους φαγητό/ή και νερό.
Αγαπητοί γονείς ξέρετε πόσο αποτελεί πάγιο στόχο της σχολικής μονάδας η εκπαίδευση στην υγιεινή διατροφή των μαθητών μας. Στην παρούσα κατάσταση όμως θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο και ασφαλές για τους μαθητές μας προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μόνο για το διάστημα που ισχύουν τα μέτρα, να επιλέγετε κάποιο τοστ ή σάντουιτς για το ολοήμερο και μπάρες δημητριακών , κουλούρι ή τυρόπιτα για το δεκατιανό τους.

Παρακαλούμε οι γονείς που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα να περιμένουν λίγο μακρύτερα από την είσοδο-έξοδο της σχολικής αυλής ενώ είναι απαραίτητο οι γονείς να μην έρχονται νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο στο χώρο αναμονής, γιατί θα δημιουργείται συνωστισμός και πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις 연애의 발견 다운로드. Σημειώνεται ότι οι μαθητές που έχουν αδέλφια που σχολούν αργότερα θα παραμένουν για λίγα λεπτά στο χώρο της σχολικής αυλής. Θα αφιερωθεί χρόνος για την εκπαίδευση των μαθητών στο πρωτόκολλο επαναλειτουργίας του σχολείου (τήρηση αποστάσεων, κατανομή χώρων, παραμονή στην σχολική αυλή).

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω για την διασφάλιση συνθηκών προστασίας από τον COVID 19 είναι απαραίτητη η δική σας συμβολή στα εξής σημεία:
1. Να Θυμάστε να έχουν πάντα τα παιδιά σας μαζί τους μάσκα. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
2. Να έχουν τα παιδιά σας μαζί τους 1 μπουκάλι νερό. (500 ή 750 ml)
3. Το συσκευασμένο φαγητό να είναι σε χάρτινο σακουλάκι ή σελοφάν 나무 hts 다운로드. Να αποφεύγονται τα τάπερ.
4. Να έχουν τα παιδιά σας μαζί τους ατομικό αντισηπτικό και μαντηλάκια.
5. Να έχουν τα παιδιά σας πλήρως εξοπλισμένη κασετίνα με 1-2 μολύβια, ξύστρα, σβήστρα, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους προκειμένου να μην δανείζονται υλικά από τους συμμαθητές τους. Καλό είναι να γίνεται καθημερινός έλεγχος της κασετίνας τους. Φροντίστε να έχουν καθημερινά μέσα στην τσάντα τους μόνο τα απαραίτητα για να μην αυξάνεται το βάρος της.
6. Απαγορεύεται αυστηρά να μεταφέρουν στο σχολείο παιχνίδια (τάπες, αμαξάκια κλπ ) ή μικροαντικείμενα.
7. Θα δίνονται φωτοτυπίες με φειδώ, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο κάποιες φορές θα αποστέλλονται από τον εκπαιδευτικό οδηγίες με μειλ 아이 펀박스 한글 다운로드.
8. Η προσέλευση των μαθητών θα είναι αυστηρά 8.00-8.15 το πρωί. Αποφύγετε να στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο νωρίτερα.
9. Αν το παιδί σας παρουσιάσει πυρετό, πόνο κοιλιάς, ναυτία και γενικά συμπτώματα αδιαθεσίας μην το στείλετε στο σχολείο.
10. Να είναι διαθέσιμο τουλάχιστον το ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μας έχετε δώσει.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας!
Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς
Με ηρεμία και συνεργασία θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την περιπέτεια.
Φροντίζουμε για τη συναισθηματική υγεία των παιδιών μας!!! Τηρούμε τα μέτρα! Μένουμε ασφαλείς gson jar 다운로드!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>