Σεπ 11

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

Με συγκίνηση και ευλάβεια τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στο σχολείο μας από τον εφημέριο της ενορίας Πορταριάς πατέρα Δ.Γιάνταη. Στην τελετή παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου κ.Τάπαλη, που απηύθυνε το δικό της μήνυμα στους μαθητές, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων, πλήθος γονέων και μαθητών αλλά και τα μέλη και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πορταριάς, κ. Βασίλης Σιαφλιάκης. Όλοι ευχηθήκαμε στους μαθητές αλλά και στους δασκάλους να έχουν μία φωτισμένη και δημιουργική χρονιά.

Σεπ 04

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 – 2020

Σεπ 01

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!

Για τη δική σας διευκόλυνση στη διαχείριση του σχολικού χρόνου επισυνάπτουμε ένα χρήσιμο ημερολόγιο για το τρέχον σχολικό έτος. Μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΣΧΟΛΙΚΟΥ-ΕΤΟΥΣ-2019-20

Ιούν 20

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ιούν 20

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2019

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου το σχολείο μας πραγματοποίησε τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2018 – 2019, η οποία συνδυάστηκε με τη γιορτή αποφοίτησης της Στ΄τάξης. Αρχικά έλαβε χώρα η χορευτική παράσταση «Το νησί των συναισθημάτων» με απόλυτη επιτυχία και στη συνέχεια οι μαθητές της Στ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις ωραιότερες στιγμές της σχολικής τους ζωής μέσα από ένα βίντεο. Η συγκίνηση και η νοσταλγία των περασμένων γέμισαν την ατμόσφαιρα, η οποία χρωματίστηκε περισσότερο από την παρουσία των μαθητών της Α΄τάξης, που χαιρέτησαν τους μαθητές της Στ΄. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της γιορτής – τόσο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείου όσο και τους χορηγούς της γιορτής μας, που ήταν οι ακόλουθοι:

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ «ΠΑΡΟΥΣΗ»

ΑΓΟΡΑ ΚΑΣΣΑΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΓΟΡΑ ΤΣΙΓΓΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΠΑΝΙΚΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «BOUTIQUE ΚΡΕΑΤΩΝ ΒΑΓΓΛΗΣ

CAFE» Coffelata » ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΙΩΤΑ

CAFE «ΠΑΡΑΛΙΑ»

CAFE FORUM -ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ιούν 20

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Δ΄ τάξη κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου πραγματοποίησε πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό της τάξης, κ. Λέκκα Αναστασία σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς κ. Πελαγία Σκούρα (Φυσικής Αγωγής) και κ. Μακαρίδου Ζωή (Αγγλικής). Το πρόγραμμα αυτό είχε σκοπό να μυήσει τους μαθητές στους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Οι μαθητές έμαθαν να ξεχωρίζουν και ν’ αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στους δρόμους και καλλιέργησαν το έμφυτο ένστικτο της αυτοπροστασίας.
Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος οι μαθητές γνώρισαν τα σήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα ελληνικά και τα αγγλικά, κατασκεύασαν σήματα οδικής κυκλοφορίας και τη δική τους μακέτα, έπαιξαν παιχνίδια με τα σήματα στην αυλή του σχολείου, δημιούργησαν τη δική τους αφίσα στα αγγλικά και τα ελληνικά και έφτιαξαν ένα βιντεάκι με κόμικς και σημαντικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Ιούν 12

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποχαιρέτησαν το Δημοτικό Σχολείο με τη δασκάλα των Αγγλικών κ.Ζωή Μακαρίδου λέγοντας ένα τραγούδι στα Αγγλικά μέσα από το δικό τους βίντεο κλιπ και απαθανατίζοντας ωραίες στιγμές ως απόφοιτοι ενώ ακόμη δημιούργησαν μία πρωτότυπη αποχαιρετιστήρια αφίσα με μηνύματα Αγγλικών.

Κάνοντας κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο κλιπ που δημιουργήθηκε από την Στ΄τάξη.

Ιούν 10

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ

Την Παρασκευή 7/6/2019 και τη Δευτέρα 10/6/2019 οι μαθητές της Δ τάξης του Δ.Σ. Πορταριάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ρομπότ Ναο. Το ρομπότ Ναο ως ταξιδιώτης στο χρόνο παρουσίασε στους μαθητές την αγωγή που λαμβάνουν δύο παιδιά, ο Αριστείδης και η Ασπασία, στην αρχαία Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά και έκανε και το ίδιο πολλές ερωτήσεις προς αυτά. Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Φαχαντίδη Νικόλαο για την παραχώρηση του ρομπότ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ
Το Nao είναι ένα αυτόνομο, προγραμματιζόμενο ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Aldebaran Robotics, μια γαλλική ρομποτική εταιρεία με έδρα το Παρίσι , η οποία εξαγοράστηκε από την Ομάδα SoftBank το 2015 και μετονομάστηκε σε SoftBank Robotics .
Πολλές εκδόσεις του ρομπότ έχουν κυκλοφορήσει από το 2008. Τα ρομπότ Nao έχουν χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς σε πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως. Από το 2015, πάνω από 5.000 μονάδες Nao χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες.
Το Nao είναι διαθέσιμο ως ερευνητικό ρομπότ για σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια για να διδάξει προγραμματισμό και διεξαγωγή έρευνας σε αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-ρομπότ.
Το ρομπότ Nao ελέγχεται από ένα εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux , που ονομάζεται NAOqi. Το σύστημα λειτουργεί με το σύστημα πολυμέσων του ρομπότ, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα μικρόφωνα (για φωνητική αναγνώριση και εντοπισμό ήχου), δύο ηχεία (για πολύγλωσση σύνθεση κειμένου σε ομιλία ) και δύο κάμερες HD (για όραση υπολογιστή , συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου και σχήματος). Το ρομπότ έρχεται επίσης με μια σουίτα λογισμικού που περιλαμβάνει ένα γραφικό εργαλείο προγραμματισμού που ονομάστηκε Choregraphe , ένα πακέτο λογισμικού προσομοίωσης και ενός πακέτου για την ανάπτυξη λογισμικού.

Ιούν 09

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ – ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΔΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Ιούν 06

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 2019

Το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς συμμετείχε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας του Δήμου Ν. Προποντίδας με τη χορευτική παράσταση «Το νησί των συναισθημάτων», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Μάνου Χατζηδάκη. Η παρουσία των μαθητών ήταν συντονισμένη και πειθαρχημένη, η χορογραφία τους παραστατική και η συνεργασία μεταξύ τους άψογη. Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς κ.Πελαγία Σκούρα και κ.Λίλα Καρύδη αλλά και στο σύνολο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας καθώς επίσης και στους μαθητές όλων των τάξεων.
Παλαιότερα άρθρα «