Οκτ 20

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οκτ 20

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 οι τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν με επιτυχία άσκηση σεισμού, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου από τη Σχολική Μονάδα.

Οκτ 19

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος οι Α΄, Β΄, και Γ΄τάξεις παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής την Τρίτη 16 Οκτωβρίου. Σκοπό είχε να μας δείξει τη λειτουργία και παραγωγή ενός σύγχρονου αγροκτήματος που περιλαμβάνει αμπελώνες, ελαιώνες, οπωρώνες, θερμοκήπια, λαχανόκηπο και οινοποιείο. Η περιήγηση τελείωσε με επίσκεψη στο βουστάσιο και στο πτηνοτροφείο.

Οκτ 18

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΝΕΩΝ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18/10/2018
Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:
• 26 Οκτωβρίου :Παρακολούθηση γιορτής των μαθητών των τάξεων στην αίθουσα τελετών του σχολείου στις 9:30 π.μ. Τη γιορτή θα παρουσιάσουν οι μαθητές των Γ’-Δ’ τάξεων.
Λήξη σχολικής γιορτής και αναχώρηση των μαθητών/τριών στις 11:00π.μ.
Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει .
• 28 Οκτωβρίου: Ημέρα παρέλασης, οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του Σχολείου στις 9:00 π.μ. με την ενδυμασία της παρέλασης (μπλε παντελόνι –μπλε φούστα-άσπρο πουκάμισο –μπλε πουλόβερ).Μετά τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων ,οι μαθητές θα επιστρέψουν στο Σχολείο και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.
Σας περιμένουμε να τιμήσουμε μαζί τους ήρωες του 1940 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Παρασκευή 26/10/2018

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οκτ 16

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Στ’ , Ε’ και Δ’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, που είθισται να τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά τις 13 Οκτωβρίου, την επίσημη ημερομηνία θανάτου του αγωνιστή Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Η περιήγηση στο Μουσείο περιλάμβανε την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνοδεύτηκε από την επίσκεψή μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Αλεξίου μας μίλησε για τον Άγιο – Γρηγόριο τον Παλαμά, τη ζωή και το έργο του και μας ξενάγησε στην Κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, η οποία χρησίμευε σαν μυστική δίοδος μεταφοράς πολεμικού υλικού και εντολών από το τότε Γενικό Προξενείο Ελλάδας στον ελληνικό στρατό που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οκτ 04

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Β’ ΤΑΞΗΣ

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση γονέων Β΄τάξης
Αγαπητοί γονείς, προσκαλείστε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 13:15-14:00 στο Δημοτικό σχολείο αίθουσα 4, σε ενημερωτική συνάντηση με την εκπαιδευτικό της τάξης κ.Στεφανή Μαρία.Τα θέματα επί των οποίων θα ενημερωθείτε, αφορούν την φοίτηση των παιδιών σας στο σχολείο.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τάπαλη Νεραντζούλα

Οκτ 04

ENHMEΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δ’ ΤΑΞΗΣ

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση γονέων Δ΄τάξης 04/10/2018
Αγαπητοί γονείς, προσκαλείστε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 13:15-14:00 στο Δημοτικό σχολείο αίθουσα 7, σε ενημερωτική συνάντηση με την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Λέκκα Αναστασία.
Τα θέματα επί των οποίων θα ενημερωθείτε, αφορούν την φοίτηση των παιδιών σας στο σχολείο.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τάπαλη Νεραντζούλα

Οκτ 02

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

προσκαλείστε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 13:15 – 14:00 στο Δημοτικό σχολείο στην αίθουσα 3, σε ενημερωτική συνάντηση με την εκπαιδευτικό του τμήματος κ. Καλογεράκη Άρτεμις. Τα θέματα επί των οποίων θα ενημερωθείτε, αφορούν την φοίτηση των παιδιών σας στο σχολείο.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τάπαλη Νεραντζούλα

Οκτ 02

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Υλοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 η διοργάνωση της 5ης ημέρας σχολικού αθλητισμού στη σχολική μας μονάδα με σύνθημα «Ας κινηθούμε». Κεντρικός στόχος ήταν η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν με κινητικές δραστηριότητες και με διάφορες αθλοπαιδιές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Σκούρα Πελαγίας αλλά και τη συμβολή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οκτ 01

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α’, Β’, Γ’ ΤΑΞΕΩΝ

1/10/2018
6/Θ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’-Β’-Γ’ ΤΑΞΕΩΝ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Α’-Β’-Γ’ τάξεων του Σχολείου μας ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προγραμματίζεται εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος όπου θα παρακολουθήσουμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη λειτουργία και παραγωγή ενός σύγχρονου αγροκτήματος.
Η επίσκεψη προγραμματίζεται για την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
Η αναχώρηση από το σχολείο θα πραγματοποιηθεί στις 8:30π.μ. και η επιστροφή στις 13:15μ.μ.
Εάν επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στην επίσκεψη, παρακαλούμε να αποστείλετε συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση στο Σχολείο έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης και προγραμματισμού της επίσκεψης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη αναμένεται να κυμανθεί στα 11 ευρώ για τη μετακίνηση των μαθητών προς εκεί και την είσοδο. Το ακριβές ποσό θα οριστικοποιηθεί και θα το αποστείλετε ,αφού γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων μαθητών
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
O (Η) παρακάτω υπογραφόμενος (-η) ………………………………………………
δ η λ ώ ν ω υ π ε ύ θ υ ν α
ότι επιτρέπω στο παιδί μου …………………………………….……, μαθητή (-τρια) της ……… τάξης, να λάβει μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει το 6/Θ Δημ Σχολείο Πορταριάς στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Ώρα επιστροφής: 13:15
Ο/Η ΔΗΛ………

Παλαιότερα άρθρα «