«

»

Μαρ 09

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πλησιάζοντας η 25η Μαρτίου και επειδή φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων το 1821, θεωρήσαμε αναγκαίο χρέος να «υψώσουμε» κι εμείς τη δική μας σημαία στον ιστό του σχολείου μας έτσι ώστε να μάθουν οι μαθητές μας ποια ήταν η σημαία της Χαλκιδικής στη διάρκεια του Αγώνα lrzsz 다운로드.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Χαλκιδική ξεκίνησε την επανάσταση με πρωτεργάτη τον Εμμανουήλ Παπά από την περιοχή του Αγίου Όρους 람보 라스트 워 다운로드. Στο ξεκίνημα της προσπάθειας Ψαριανοί βοήθησαν με την αποστολή πλοίων την επαναστατική διαδικασία 보컬로이드 시유 다운로드. Οι Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα οι Κασσανδρινοί κατά την προεπαναστατική περίοδο αλλά και μετά, είχαν πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με τους νησιώτες – Ψαριανούς, Σπετσιώτες, Υδραίους, Σκοπελίτες και άλλους 데몬 구버전 다운로드. Ήταν εύκολο επομένως για τους Κασσανδρινούς να έχουν κάποια από τις σημαίες αυτών των νησιών.Ένα χαρακτηριστικό γεγονός που ιστορεί ο Ιωάννης Μαμαλάκης στο 3ο τεύχος των Χρονικών της Χαλκιδικής της Ι.Λ.Ε.Χ explorer 11. σελ. 26.είναι το παρακάτω:

«Όταν ο Εμμανουήλ Παππάς ήταν με τους Κασσανδρινούς στις ‘‘πόρτες’’ (Ποτίδαια) και είδε πως τελείωναν τα πολεμοφόδια και τα χρήματα, ζήτησε βοήθεια από τον Δημήτριο Υψηλάντη, που ήταν στο Άργος, με επιστολή που του έστειλε με τους Ν Neko Farahed. Κασομούλη και Κώστα Νικολάου. Ο Υψηλάντης έστειλε συστατικές επιστολές στους εφόρους της Ύδρας, των Σπετσών και στους Αγιορείτες για να στείλουν όσα πιο πολλά πολεμοφόδια μπορούσαν και παρέδωσε στους απεσταλμένους του Εμμ Giant Of March ing Wings of Liberty. Παππά μια επαναστατική σημαία για τους Ολυμπίους».

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι Μακεδόνες επαναστάτες δεν είχαν δικές τους σημαίες αλλά σημαίες άλλων περιοχών mobile Devade. Δεν έδωσε δε στους παραπάνω απεσταλμένους σημαία για τους Χαλκιδικιώτες, γιατί προφανώς την είχαν Frozen 2 ost.
Η Σημαία λοιπόν των επαναστατών της Χαλκιδικής του 1821 σύμφωνα με τις πληροφορίες από άλλες πηγές:
«Είναι κυανή με ταινία ερυθρά, η οποία συμβολίζει τον ποταμό αίματος, στο μέσον φέρει σταυρό, που δηλώνει την πίστη στον δίκαιο του αγώνα, ενώ η ανεστραμμένη ημισέληνος δηλώνει τη μελλοντική πτώση της οθωμανικής εξουσίας Library of Congress pdf. Εκατέρωθεν του σταυρού υπάρχουν λόγχη και άγκυρα που συμβολίζουν τη σταθερότητα του αγώνα, ενώ ο περιελισσόμενος όφις δείχνει την ιερότητα του σκοπού και η γλαύξ τη φρόνηση με την οποία πρέπει να διεξαχθεί ο αγώνας».

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά της σημαίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>